טיפול במים להתמודדות עם הפרעות קשב וריכוז
כל מי שנכנס אי פעם לבריכה מכיר את התחושה המדהימה הזו: איך בבת אחת המים עוטפים את הגוף, מעניקים לו רעננות חדשה ותחושה מוגנת ונעימה. מסתבר, כי התחושה הנעימה הזו עשויה לתרום רבות לשיפור של הפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים.
מהן הפרעות קשב וריכוז?
ילדים רבים סובלים מבעיות התנהגותיות, היפראקטיביות, קשיים בלמידה, ומיכולת הקשבה נמוכה תחת קשת רחבה של הפרעות קשב שנקראות ADD או ADHD. סיבת ההופעה של הפרעות קשב וריכוז אלו היא נוירולוגית אך ניתן להקל עליה במגוון דרכים: תרופות דוגמת ריטלין, טיפולים התנהגותיים, פעילויות ספורטיביות כמו שחייה ועוד.
ילדים אלו סובלים מאי שקט פנימי רב ומפער גדול בין תחושותיהם וכוונותיהם האמיתיות, ובין התרגום הגופני שהם מצליחים להביע כלפי חוץ, מה שגורם לתסכול רב בחייהם. ילדים בעלי הפרעות קשב וריכוז נוטים לאימפולסיביות, ולמוטוריות מוגזמת.
טיפול במים כחלופה לריטלין
כיום מבוגרים וגם ילדים רבים מטופלים בריטלין כנגד הפרעות קשב וריכוז. רבות כבר נכתב ונאמר על הריטלין ויש ילדים רבים שנעזרים בו בצורה יומיומית, אך מנגד קיימים ילדים שהריטלין השפיע עליהם בצורה לא מוצלחת (ייצר תופעות לוואי לא רצויות) או שאינם נוטלים את הכדור עקב אי התאמה. עבור ילדים אלו הריטלין אינו עוזר והם זקוקים לפתרונות חלופיים. שחייה היא אחת הדרכים הבריאות והטבעיות לטיפול בהפרעות קשב למי שאינו מעוניין להשתמש בתרופות או למי שהתרופות לא עזרו לו.
שחייה כגורם מרגיע להפרעות קשב וריכוז
בתוך המים, כולנו חווים סוג אחר של תנועתיות שקטה ואיטית יותר. ילדים בעלי הפרעות קשב שנכנסים למים, נראים בעיני המתבונן מבחוץ כמו כל הילדים האחרים, בעוד שמחוץ למים ניתן בקלות לזהות אותם- הם עצבניים, מתנועעים יותר והם בד"כ אלו שמפריעים למורה. כשילדים בעלי הפרעות קשב נכנסים לתוך המים, מופעלת עליהם ההשפעה המרגיעה והמאטה של המים. הם מחוייבים לשים לב לנשימה שלהם ויכולת התנועה שלהם מוגבלת- קשה יותר להתפרע ולהשתולל בתוך המים.
האדרנלין שמיוצר בגופם כתוצאה מהפעילות הגופנית גורם לתחושה מרוממת ולביטחון עצמי גבוה, החסרים כל כך לילדים בעלי הפרעות קשב וריכוז.